Meer informatie?

Neem dan contact op met Robert van Berkel

Initiatieven en samenwerking

In de regio zijn er veel initiatieven en samenwerkingsverbanden. 

Zohra, Zorg Onderwijs Herontwerp Radicaal Anders

Er is een groeiend aantal oudere cliënten dat beroep doet op zorg en ondersteuning. Tegelijkertijd is er een fors en oplopend tekort aan zorgprofessionals. Vanuit het perspectief van leren en opleiden is de urgentie groot dat zorg en onderwijs samen optrekken om tot een vernieuwde samenwerking en praktijkgerichte inrichting van het onderwijs te komen, als één van de antwoorden om de genoemde ontwikkelingen het hoofd te bieden. In de regio West -Brabant willen de VV&T –organisaties, waaronder Thebe, Mijzo en Surplus daarom samen met Curio en Avans bouwen aan vernieuwing van het onderwijs. Daarmee willen zij bijdragen aan het opleiden van gekwalificeerde zorgprofessionals voor voldoende instroom en behoud van zorgprofessionals voor de zorg voor nu en in de toekomst. 

ZOHRA heeft als doel om in co-creatie tussen zorg en onderwijs op een innovatieve manier het zorgonderwijs van de toekomst te ontwikkelen.

In 2023 is de start gemaakt met radicale onderwijsvernieuwing om in Q1 2024 de pilot te kunnen starten. We gaan in Oosterhout in de wijk Slotjesveste samen met de omgeving Leven toe gaan voegen aan de dagen.

Watsnjoe

Op 1 juli 2023 is de ‘werkplaats’ van Watnsjoe, in het MindLabs gebouw aan de Spoorzone in Tilburg, eindelijk na lang wachten officieel geopend. Watsnjoe is een uniek initiatief van Thebe, De Wever en Mijzo, in samenwerking met andere ouderenzorgorganisaties in Midden-Brabant. In de werkplaats komen zorgprofessionals met studenten, docenten en bedrijven bijeen om aan de slag te gaan met innovaties. Samen gaan zij op zoek naar oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Dit kunnen bestaande oplossingen zijn of ideeën die ze uitwerken tot nieuwe producten. Naast deze fysieke plaats wordt ook gewerkt aan een digitaal platform om te informeren en inspireren.

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier